07.12.2020 547

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okul eğitim öğretime 1990-1991 eğitim-öğretim yılında Döngel Barbaros İlköğretim Okulu adı ile açıldı.  Daha sonra okulun bulunduğu beldenin adının değiştirilmesi dolayısıyla, okul adının okulun bulunduğu beldenin adına uygun olması düşünülerek isim değişikliği teklifinde bulunulmuş ve ismi "Karşıyaka Barbaros İlköğretim Okulu" olarak değiştirilmiştir. Böylece Karşıyaka adını bulunduğu beldeden, Barbaros ismini ise ünlü bir Türk denizcisi olan Barbaros Hayrettin Paşa'nın ismi düşünülerek bu isim uygun görülmüştür.

2016-2017 eğitim-öğretim yılında ortaokul kısmı " Barbaros Ortaokulu" olarak Barbaros Mahallesi Millet Caddesindeki okul binasına geçmiştir. 2017 yılında okulumuza 15 Temmuz Şehidi olan Yunus Emre Ezer´in adı uygun görülmüş ve okulumuzun adı "Şehit Yunus Emre Ezer Ortaokulu" olarak değiştirilmiştir.